Bent u een verzamelaar

En wilt u met uw bijzondere verzameling in het Stedelijk Museum Almelo exposeren?

Het Stedelijk Museum Almelo organiseert vanaf eind mei een expositie rond het thema verzamelen. De een verzamelt puur voor het plezier, de ander omdat hij of zij een serieuze collectie aan het opbouwen is. Veel musea zijn ooit ontstaan uit zo’n privécollectie.
Wat is er leuker dan je verzameling in het Stedelijk Museum Almelo terug te zien? In verband met deze tentoonstelling nodigt het museum iedereen met een mooie, interessante, bijzondere of gekke verzameling uit zich te melden. Dan kijken we of (een deel van) uw collectie een tijdelijk plaatsje in het Stedelijk Museum Almelo krijgt. Aanmelden kan via: info@stedelijkmuseum.nl.

Verzamelen is van alle tijden. Al eeuwenlang houden mensen van de kick wanneer een nieuw exemplaar aan de collectie kan worden toegevoegd. Hele weekenden worden besteed aan het struinen op snuffelmarkten, verzamelaarsbeurzen of het internet op zoek naar dat ene object dat nog ontbreekt of de verzamelaar in pure extase brengt. Sommige verzamelaars hebben een huis vol Beatles- of Elvisspullen, andere verzamelen glaswerk, schilderijen, keramiek, horloges, sieraden, tegels, archeologie, Pokémonkaarten, sneakers, poederdozen of Barbiepoppen. Tijdens de expositie komen ook vragen aan de orde als wat en waarom we verzamelen en hoe verzamelingen ontstaan.
Wij horen graag van u over uw mooie, gekke of bijzondere verzameling: info@stedelijkmuseumalmelo.nl

www.stedelijkmuseumalmelo.nl
dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur
zondag van 11 tot 17 uur
Stedelijk Museum Almelo
Prinsenstraat 13
7607 JC Almelo