Dit museum moet blijven.

Demonstratie

1

Voortbestaan nog
steeds onder druk.
Met iets minder bezuiniging is dit museum nog niet gered.
Uitstel van executie of toch .... ?

2

Interview met Sigrid Ivo, directeur Stadsmuseum Almelo
over enorme korting van 65% op dit museum.

Gevolg?
Geen enkel museum meer in Almelo

3

22 juni 2020.

Voorbereiding op demonstratie, gemotiveerde vrijwilligers maken borden en spandoeken.

4

Demonstratie 23 juni voor het stadhuis, het Stadsmuseum demonstreerde voor behoud van het enige museum in Almelo. De opkomst was geweldig.

Ruim zeventig mensen protesteren vanavond voor het Almelose stadhuis tegen het voornemen van de gemeente om de subsidie van het Stadsmuseum met bijna 65 procent te korten. De demonstranten hebben borden gemaakt met daarop de tekst 'Stadsmuseum dicht?'
Het protest is voorafgaand aan een politiek overleg in het stadhuis. Er zijn vrijwilligers, medewerkers, bestuursleden en bezoekers van het museum bij het protest aanwezig.
Deuren sluiten

Op dit moment krijgt het Stadsmuseum nog bijna 80.000 euro aan subsidie, maar door het voornemen van de gemeente is er nog maar een kleine 30.000 euro beschikbaar. Volgens directeur Sigrid Ivo betekent dat, dat het Stadsmuseum haar deuren moet sluiten.
En dat laten de demonstranten niet zomaar gebeuren. "Dit museum vertelt de geschiedenis van Almelo en beheert het Almelose erfgoed", aldus Ivo. De gemeente heeft tot zover bekend nog niet gereageerd op het protest. (tekst RTV Oost, film Aavisie).